● Hozzávalók:
- 200g zabpehely
- 100g xilit/ más édesítő
- 100g vaj/ kókuszzsír
-3db tojás
- ½ cs sütőpor
- 2ek natúr joghurt/tejföl
- kenéshez: kis zsiradék
(kókuszzsír/ vaj) +zabliszt (darált
zabpehely)
2. Krémhez:
- 300-400g szilva
- 3dl natúr joghurt/ tejföl
- 50g xilit
- 2kk fahéj
● Elkészítés:
1. A szilvát megmossuk, félbe
vágjuk, kimagozzuk.
2. A zabpelyhet a tojással,
édesítővel, sütőporral, joghurttal/tejföllel, olvasztott vajjal/kókuszzsírral
összekeverjük, majd egy közepes méretű (31x21cm-es) zsiradékkal megkent zablisztes tepsibe
elegyengetjük.
TIPP: nem érdemes sütőpapírt
használni, mert csúnyán bele tud ragadni!
3. Krém: a 3dl natúr
jughurtba/tejfölbe belekeverjük a xilitet és a fahéjat.
4. A szilvákat szépen sorban
rápakoljuk a tésztára, majd ráöntjük a krémet és elegyengetjük.
5. 180fokon 15-20percig sütjük.
(amíg meg nem barnul a széle).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése