2017. augusztus 26., szombat

Joghurtos-szilvás pite



Hozzávalók:

1. Tésztához:
- 200g zabpehely
- 100g xilit/ más édesítő
- 100g vaj/ kókuszzsír
-3db tojás
- ½ cs sütőpor
- 2ek natúr joghurt/tejföl
- kenéshez: kis zsiradék (kókuszzsír/ vaj)  +zabliszt (darált zabpehely)

2. Krémhez:
- 300-400g szilva
- 3dl natúr joghurt/ tejföl
- 50g xilit
- 2kk fahéj


Elkészítés:

1. A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk.
2. A zabpelyhet a tojással, édesítővel, sütőporral, joghurttal/tejföllel, olvasztott vajjal/kókuszzsírral összekeverjük, majd egy közepes méretű (31x21cm-es)  zsiradékkal megkent zablisztes tepsibe elegyengetjük.
TIPP: nem érdemes sütőpapírt használni, mert csúnyán bele tud ragadni!
3. Krém: a 3dl natúr jughurtba/tejfölbe belekeverjük a xilitet és a fahéjat.
4. A szilvákat szépen sorban rápakoljuk a tésztára, majd ráöntjük a krémet és elegyengetjük.
5. 180fokon 15-20percig sütjük. (amíg meg nem barnul a széle).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése