2017. augusztus 16., szerda

Banánfagyi



Hozzávalók:
 
- 2 nagy banán
- 1-2ek mogyoróvaj ( eredeti, cukrozatlan!)
- 1ek víz
- 1csík étcsoki (min.70°% kakaótartalmú)
- ízlés szerint édesíthető, bár a banán miatt nem szükséges
- ízlés szerint további gyümölccsel feldobható

Tipp: ha arányaiban növelni akarod a mennyiséget, akkor 1banánhoz kell 1ek mogyoróvaj 2gombóc)


Elkészítés:

A banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk a mogyoróvajat és a vizet, majd az étcsokit is beledaraboljuk. Bármilyen – akár mirelit – gyümölccsel még ízesíthetjük, de nálunk a barack és az eper vált be igazán! ;) 

!!! Ha viszont egyéb gyümölcsöket is használunk, akkor jó tudni, hogy azzal növeljük a ch-tartalmat, ami nem feltétlen rossz, ha edzés előtti töltésként, vagy épp utána visszatöltésként használjuk! 

Elkészítés után 1-2órára fagyasztóba tesszük. Ha kiadagolva kerül a fagyóba, akkor biztosan elég neki a fél-1 óra, ellenben ha tovább hagyjuk bent, akkor beton keményre dermed, amin már csak a mikró segít! Viszont a kiadagolás vagy lapos dobozba, edénybe öntés elősegíti a gyorsabb fagyasztást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése